Førstehjælp ved kemiske påvirkninger

Barn der leger med vasketabsEt førstehjælpskursus, der fokuserer på forgiftninger og ætsninger, er essentielt for alle, der ønsker at være forberedt på at håndtere disse farlige situationer hurtigt og effektivt. Forgiftninger kan opstå på mange måder – fra indtagelse af giftige stoffer til indånding af farlige dampe eller hudkontakt med kemikalier. På kurset lærer du, hvordan du kan forhindre forgiftninger i hjemmet og på arbejdspladsen, samt hvordan du identificerer symptomer på forgiftning, så du hurtigt kan handle.

En af de vigtigste aspekter af kurset er at lære, hvordan man håndterer ætsninger fra kemikalier, der kan forårsage alvorlige skader på huden og væv. Du lærer at genkende tegn på ætsning og hvilke førstehjælpsforanstaltninger der er nødvendige, som at skylle med vand og undgå yderligere kontakt med stoffet. Kurset dækker også behandling af ætsninger fra andre kilder som syre eller baser, og hvordan du kan lindre smerte og reducere risikoen for permanente skader.

Desuden får du indgående viden om, hvordan du skal håndtere forgiftninger ved indtagelse af giftige stoffer, herunder hvordan du vurderer situationen og, når det er nødvendigt, hvordan du får den tilskadekomne til at søge professionel hjælp. Du lærer også, hvornår det er sikkert at fremkalde opkast og hvordan du kan hjælpe med at stabilisere personen, indtil professionel hjælp er til stede.

Uddannelsen indeholder:

Hvad skal vi være opmærksom på, i forhold til de kemikalier der findes i et normalt hjem?

Hvad er Giftlinien, og hvad de kan hjælpe med.

Hvad skal man gøre når skaden er sket.

Ætsninger på huden, i øjnene og ved indtagelse

Digitalt kursusbevis

Alle aktive deltagere får et anerkendt kursusbevis fra Dansk Førstehjælpsråd.

Find dit bevis

Anbefalet fornyelse

Dansk Førstehjælpsråd anbefaler at et førstehjælpskursus fornyes efter 2 år.

Særlige ønsker?

Hvis du har flere deltagere eller særlige krav, kan vi sammensætte et kursus kun til dig.

Kontakt os