Basal førstehjælp til børn

Kurset er rettet mod forældre, pædagoger og lærere, samt de andre helte i vores samfund der passer på vores børn.

Førstehjælp til børn er lidt anderledes end til voksne. Dels kan de afhængig af alder have svært ved at fortælle hvad der er galt, eller hvor det gør ondt, og dels er kroppen hos yngre børn endnu ikke fuldt udviklet, så tilgangen skal være lidt anderledes.

I førstehjælp i Danmark, defineres børn som 0-18 år, hvor der selvfølgelig er et større overlap med de voksne, jo ældre barnet er.

Kurset indeholder:

(Klik for at læse mere)

Basal genoplivning af børn

Basal genoplivning af børn indeholder praktisk træning i hjertemassage og indblæsninger på et barn med hjertestop. Da børn er mere skrøbelige end voksne, lærer vi to teknikker til børn, henholdvis babyer og større børn.

Teori og praksis omkring hjertestartere og hvordan man bruger dem, med fokus på børn. 

Vurdering af bevidsthedstilstand hos børn, samt hvad man særligt skal være opmærksom på ved infektionssygdomme hos især mindre børn.

Overlevelseskæden er de trin der skal til for at sikre de største overlevelseschancer ved brystsmerter og hjertestop. Den handler om tidlig erkendelse af at der kan være et problem (f.eks. brystsmerter), og hvis personen går i hjertestop, hurtigt hjerte lunge redning og hurtig brug af en hjertestarter. Alle punkter i overlevelseskæden er vigtige for personens overlevelse og videre liv uden mén.

Stabilt sideleje er for at sikre luftvejene hos et bevidstløst større barn. Et større barn i dette tilfælde er et barn man kan lægge i stabilt sideleje, uden de “klasker sammen” på maven, og man kan sikre deres luftveje uden at holde barnet hele tiden. Afhængig af barnets størrelse, vil det være en 1-2 år og opefter. 

Legoklods galt i halsen! Vi lærer at prøve at løsne blokeringen, med den såkaldte “Heimlich-metode”, men tilpasset efter barnets alder/størrelse, og alternativer til de mindre børn.

Grædende baby på armen